vakantieDe vakantie is voor iedereen altijd iets om naar uit te kijken. Of het nu een zon-, zee- en strandbestemming is of een lekker actieve outdoor vakantie het geeft altijd ontspanning en genoegdoening om een welverdiende vakantie te hebben. De wereld raakt steeds kleiner met de digitalisering en het toegenomen vliegverkeer in de afgelopen decennia. Voor een mooie bestemming hoef je je heil echter niet ver van huis te zoeken. 

Een van de mooiste plekken voor een fantastische en actieve outdoor vakantie ligt namelijk slechts op een paar uur rijden van Nederland. De Belgische Ardennen zijn bij veel Nederlanders van alle leeftijden bekend en niet zonder reden. Dit gebied heeft zoveel te bieden voor jong en oud en is door de relatief korte afstand een absolute aanrader voor alle kampeerliefhebbers in Nederland.

Veel campings in de Ardennen zijn gelegen aan de oever van een rivier

Een van de redenen waarom de Ardennen zo aantrekkelijk zijn, is vanwege de vele mogelijkheden wanneer het gaat om activiteiten. Het Waalse bergachtige gebied biedt de beste wandeltochten op alle verschillende niveaus.

Uitgelicht: https://campingardennen.nl/ 

De uitzichten zijn om bij weg te smelten en de bourgondische levensstijl van de lokale bevolking geeft het gebied echt een vakantiegevoel. In de Ardennen zijn diverse campings te vinden die vaak op prachtige locaties gelegen zijn. Er zijn een aantal rivieren in de Ardennen zoals de Ourthe en verschillende campings zijn dan ook gelegen aan de oevers van deze rivieren. Een voordeel is dat je hier heerlijk een verkoelende duik kan nemen na een dag vol inspanning of zelfs een kanotocht vanaf de camping kan beginnen.

In de Ardennen vind je alles wat je nodig hebt voor de ideale kampeervakantie

De Ardennen zijn geschikt voor alle leeftijden. Net zoals Nederland is ook België een fietsland bij uitstek. In de Ardennen vind je dan ook diverse fietsroutes voor jong en oud. Zware tochten voor de doorgewinterde mountainbikers en wielrenners, maar ook recreatieve fietstochten tussen pittoreske dorpjes en kastelen zijn hier volop aanwezig.

Tip: https://actiefardennen.nl/ 

Sommige campings bieden hun eigen fietsverhuur aan. Wanneer je niet over je eigen caravan of vouwwagen beschikt kun je hier ook terecht en zijn er tal van campings te vinden die ook huurtenten aan bieden van de grote vakantie aanbieders. Wanneer je graag op een camping wil verblijven maar iets meer luxe zoekt kun je in veel gevallen ook gebruik maken van andere accommodaties, zoals stacaravans of een blokhut.

Share Button